Ben jij of is iemand in je omgeving weer een jaartje ouder geworden? Dan is dat meer dan genoeg reden voor een gezellig verjaardagsfeestje. Een verjaardag moet ten slotte ieder jaar gevierd worden met vrienden en familie. De jarige job krijgt op zijn of haar dag allemaal leuke cadeautjes en iedereen komt op visite om de jarige te feliciteren. Nu vergeten we echter het belangrijkste, want wat is nou een verjaardagsfeestje zonder lekker eten en drinken? Lees snel verder om erachter te komen wat je allemaal op tafel kunt zetten tijdens een verjaardag.

Natuurlijk héél veel vlaaien

Zijn familie en vrienden gearriveerd en is de koffie en thee ingeschonken? Dan is het tijd voor een stukje taart. Een verjaardagstaart kan ten slotte echt niet ontbreken op een verjaardagsfeestje. De kaarsjes worden aangestoken en de jarige mag een wens doen wanneer hij of zij de kaarsjes uitblaast. Snij snel de taart in stukjes en laat iedereen genieten van een stukje taart. Het is verstandig om voor meerdere vlaaien te gaan, zodat iedereen zelf kan kiezen wat zijn of haar favoriet is.

Lekkere hapjes

Wanneer de taart is opgegeten en de koffie plaats heeft gemaakt voor wat fris en de nodige alcohol, is het tijd voor het volgende lekkers. Hier heb je heel veel mogelijkheden in. Ga bijvoorbeeld voor diverse soorten chips, toastjes en/of een stokbroodje met salades, chocolade/snoepgerij voor de zoetekauw, et cetera. Een plankje met kaas, worst, uitjes en augurk doen het ook altijd goed, en voor de mensen die op de lijn willen letten kun je een schaaltje met wortels, komkommer en tomaat op tafel zetten. Voor je het weet geniet iedereen van zijn of haar drankje en pakt het zo nu en dan wat lekkers van tafel. Dat is wat je wil toch?

Sluit af met iets lekkers voor thuis

Met name wanneer het een kinderfeestje is, kun je de kinderen een snoepzakje meegeven wanneer ze naar huis gaan. Een soort van traktatie zeg maar die ze thuis op kunnen snoepen wanneer ze daar zin in hebben. Succes gegarandeerd!

Wat voor lekkers je ook op tafel zet tijdens een verjaardagsfeest, je kunt niet snel iets fout doen. De ene zal de chips lekkerder vinden, terwijl een ander meer zin heeft in een toastje, maar dat is logisch. Ga voor variatie, dan zit je altijd goed. Alvast een fijne verjaardag gewenst en eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>